Modhi
Min rolle: UX og UI
Modhi er et inkassoselskap som opererer i Oslo. Vi ble invitert til å holde en workshop for å forbedre brukervennligheten til deres digitale tjeneste brukt av kundestøtteagenter.
PROSESS
Workshop
Det ble arrangert en 3 timers workshop med et team av brukere og interessenter. Hovedmålet med workshopen var å identifisere og prioritere de øverste oppgavene og behovene til brukerne.
1. Hva er målet?
Hvert medlem fikk en blokk med post-its og hadde 2 minutter til det langsiktige målet om å ha denne workshopen. De presenterte sitt innlegg og stilte seg inn i et felles mål. Denne øvelsen er hovedsakelig for å samkjøre teamet og identifisere om det er flere mål.
2. Kartlegging av brukerhistorie
Denne øvelsen ble gjort sammen som et team. Vi startet med å sette målet til slutt og kartla brukerreisen for å nå målet. Denne øvelsen er det mest verdifulle innspillet for oss som designere for å forstå prosessen til brukerne og identifisere hvor i prosessen problemene oppstår.
3. Pains and gains
Teamet ble bedt om å komme opp med så mange smerter og gevinster de kunne tenke seg og skrive dem i separate lapper. Vi brukte brukerhistoriekartet som inspirasjon og tok også opp et bilde av den digitale tjenesten de brukte. Etter å ha skrevet ned smerter og gevinster i 5 minutter presenterte de lappene og hengte dem der de hørte hjemme på brukerhistoriekartet. Vi avsluttet med en prikkavstemning hvor teamet fikk 5 prikker hver for å stemme på favorittlappene deres. Denne øvelsen er god for å lage et varmekart for å identifisere hvor i prosessen de fleste problemene oppstår.
5. How might we
Denne øvelsen handler om å gjøre problemer til muligheter. Ved å bruke de mest oppstemte smertene og gevinstene som inspirasjon, skriver hvert teammedlem ned "ideer" om hvordan de kan løse dem. For å unngå at de lister opp punkt, må de starte hver lapp med "Hvordan kan vi...". Teamet presenterer notatene sine og kategoriserer med en gang. Øvelsen avsluttes med en ny prikkstemmeøkt.
Løsningen
Workshopen ga meg et brukerhistoriekart slik at jeg kan designe min nye visning med riktig flyt. Det ga meg også en prioritert liste over ting de ønsker å beholde som de er (oppstemte gevinster), og ting de ønsker å endre (oppstemte smerter og hvordan kan vi notere). Dette var et solid grunnlag for å starte wireframe-skisser av den nye kundeservicevisningen av tjenesten. Wireframes ble laget og presentert for teamet for å få innspill før detaljert informasjon og design ble lagt til.