AT Skog min side
Min rolle: UX og UI
AT Skog min side sitt mål er å forenkle prosessen for skogeiere. Her med fokus på å registrere inn ny tømmerinnmelding og registrere inn henteklart tømmer. Samtidig ønsket AT Skog at jeg skulle redesigne hele min side, for å få en mer gjenkjennbar design på siden
PROSESS
GJENNOMGANG AV DAGENS LØSNING
For å kunne få en bedre oversikt over dagens løsning, gikk vi igjennom løsningen sammen med interessentene og de som tidligere hadde laget siden. I denne fasen kunne vi få innnblikk i tidligere tankegang bak valg som har blitt gjort, samt finne ut hvor interessentene mener problemene ligger (både for bedriften, og brukeren).
DYBDEINTERVJUER MED INTERESSENTER
Interessentene sitter på mye dyrebar innsikt om bedriften og kundene, dermed er det kritisk å ta noen samtaler med de for å finne ut mer om problemstillingen. I disse intervjuene ble det gjort klart en intervjuguide, men samtalene var flytende utover disse spørsmålene.
Målet med disse dybdeintervjuene var å finne ut hva interessentene sine mål var, hva var deres erfaring med nettsiden - Her med henhold til sine egne, og hva de opplevde ifra brukerene.
I intervjuene gikk vi igjennom ulike spørsmål og så på brukerreisen sammen, for å sammen kartlegge ulike brukersteg, samt smertepunkter, hva de liker og de ulike prosessene som ligger bak.
DYBDEINTERVJUER MED BRUKERE
Noe av det viktigste er å snakke med de som faktisk skal bruke løsningen. Om løsningen er kun fokusert fra bedriften sitt perspektiv, og ikke svarer på brukerene sine jobs to be done, smertepunkter og ønsker - så vil løsningen mest sannsynlig ikke skape en god rest of investment for bedriften.
Dybdeintervjuene ble gjort med brukere som var i samme aldersgruppe, men de hadde ulike bakgrunner. For eksempel kunne noen ha en 100% jobb og drive med skogbruk, imens noen kun hadde skogbruk som sin jobb. Dette gjorde at vi kunne finne likheter og forskjeller mellom brukerene.
FINNE PROBLEMET OG IDEGENERERING
Etter innsamlet informasjon fra innsiktsfasen, ble det gjennomført affinity mapping - hvor vi kategorisere og finner gjentagende mønstre i funnene. Dette gjør at vi lettere kan se hvor og hva vi skal fokusere på.
LØSNINGSFORSLAG OG TESTING
Etter vi hadde gjennomført innsiktsfasen og definert hva og hvordan man skulle fikse løsningen, ble det skissert opp et løsningsforslag i Figma.
Sammen med brukerne testet vi disse løsningene. Brukerne ble gitt ulike oppgaver, og vi observerte om brukeren klarte å navigere seg lett gjennom, skjønte språkbruket, estetiske meninger o.l. . Brukerene ble oppfordret til å utrykke seg verbalt når de gjennomførte testingen.
Gjennom testingen kunne vi få tilbakemeldinger, og gå tilbake å skissere og prototype en ny og bedre løsning